DKZ.210.2.2025
Warunki pracy:
· stanowisko: stażysta, młodszy asystent, asystent
· pełen etat,
· praca biurowa w siedzibie WSSE w Warszawie ul. Żelazna 79,
· praca przy monitorze ekranowym powyżej 4 godzin dziennie.
Zakres zadań:
· wykonywanie badań mikrobiologicznych żywności i kosmetyków (przygotowywanie próbek do badań, posiewy, odczyty, identyfikacja);
· monitorowanie ważności wykonywanych badań;
· udział w weryfikacji metod mikrobiologicznych
· opracowywanie wyników i sprawozdań z badań;
· praca zgodnie z systemem zarządzania obowiązującym w laboratorium wg PN-EN ISO/IEC 17025:2018.
Wykształcenie:
· wykształcenie wyższe (stażysta / młodszy asystent)
· wykształcenie wyższe II stopnia, specjalizacja w dziedzinach medycyny mających zastosowanie w realizacji zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub dodatkowe kwalifikacje mające zastosowanie w realizacji zadań Państwowej Inspekcji Sanitarnej (asystent)
W związku ze specyfiką oddziału laboratoryjnego higieny żywności dla celów realizacji zadań państwowej inspekcji sanitarnej wymagane jest od kandydata: wykształcenie kierunkowe: biologia, biotechnologia lub pokrewne.
Staż pracy:
· nie wymagane (stażysta)
· 1 rok (młodszy asystent)
· 3 lata (asystent)
Doświadczenie: w pracy laboratoryjnej – laboratorium mikrobiologiczne
Wymagania dodatkowe:
· znajomość obsługi podstawowego sprzętu laboratoryjnego wykorzystywanego w badaniach mikrobiologicznych,
· znajomość podstawowych technik mikrobiologicznych takich jak przygotowanie rozcieńczeń, posiew wgłębny i powierzchniowy, metody namnażania i identyfikacji drobnoustrojów,
· znajomość podstaw techniki PCR,
· biegła znajomość technik mikrobiologicznych (w tym PCR) i umiejętność samodzielnego wykonywania badań (asystent)
· umiejętność pracy z próbkami i materiałami zakaźnymi,
· dobra znajomość języka angielskiego,
· znajomość wymagań normy PN-EN ISO/IEC 17025:2018
· umiejętność obsługi komputera w zakresie pakietu MS Office (Word, Excel, PowerPoint);
· dobra organizacja pracy własnej oraz umiejętność pracy w zespole;
· umiejętność analitycznego myślenia, komunikatywność, odpowiedzialność, dyspozycyjność’
· otwartość na zmiany,
· umiejętność samodzielnego rozwiązywania problemów,
· dokładność i rzetelność w wykonywaniu powierzonych obowiązków,
· odpowiedzialny stosunek do pracy.
Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Warszawie sprawuje nadzór... Rozwiń
Czy chcesz otrzymywać oferty pracy na podobne stanowiska?
Utwórz powiadomienie e-mailZapisani kandydaci otrzymują informacje jako pierwsi.